Selecteer een pagina

Passend advies

Aftermarket auto-electronica

SCM-gecertificeerd

Een klasse 2 alarm is een SCM CCV gecertificeerd alarmsysteem. Een klasse 2 alarm is echt een extra toevoeging bovenop de startblokkering, welke ook daadwerkelijke een inbraak registreert. Een klasse 2 alarm is vaak af-fabriek op een auto aanwezig, maar niet ieder voertuig heeft een goedkeuring vanuit Kiwa-SCM. Car Comfort Systems kan dit voor u controleren en staat hij in de lijst van goedgekeurde systemen, dan kunnen wij het voertuig ook certificeren. Bij diverse voertuigen welke binnen de EU geleverd zijn is er een goedkeuring vanuit Kiwa-SCM, echter bij sommige keyless entry voertuigen moet er een extra beveiliging in de sleutel gemonteerd worden (Ke01) om de auto te mogen certificeren. Voertuigen van buiten de EU kunnen nooit origineel gecertificeerd worden.

Meer van onze diensten zien?

Heeft uw voertuig geen Kiwa-SCM goedgekeurd klasse 2 alarm, maar heeft u deze wel nodig voor de verzekering, dan kan Car Comfort Systems uw auto voorzien van een klasse 2 alarm en certificeren volgens de Kiwa-SCM richtlijnen.

Wat doet een klasse 2 alarm precies?

Bij een klasse 2 alarm wordt de auto beveiligd tegen inbraak en diefstal. doordat er beveiliging is op alle deuren, kofferklep en motorkap. Daarnaast is het interieur voorzien van een interieurbeveiliging door middel van sensoren of een radarsensor welke onzichtbaar in het interieur van het voertuig is verwerkt. De sensoren detecteren beweging in de auto als bijvoorbeeld het raam wordt ingeslagen en het voertuig binnengedrongen wordt. Het klasse 2 alarm is ook voorzien van een noodstroomsirene. De noodstroomsirene is voorzien van een eigen accu, zodat als de voeding wordt onderbroken deze gewoon blijft door loeien. Dit gaat door totdat de back-up accu leeg is.

Een aftermarket alarm klasse 2 systeem is tevens voorzien van een extra autorisatie. Het alarm reageert dan niet meer alleen op de originele sleutel, maar moet na het openen van de deuren met de originele sleutel ook nog een extra autorisatie ontvangen. Dit kan zijn door middel van een handzender of een keycard. Ziet het alarmsysteem de handzender of keycard niet bij ontgrendeling van de portieren, dan zal na 15 seconden het alarm afgaan. Deze regel is door Kiwa-SCM ingevoerd in 2015 en maakt dat een aftermarket alarm een veel betere beveiliging is dan een origineel alarm.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze locatie

HEEFT U NOG EEN VRAAG?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Car Comfort Systems
OFFERTE AANVRAGEN