Selecteer een pagina

Passend advies

Aftermarket auto-electronica

SCM-gecertificeerd

Een klasse 1 alarm is een SCM CCV gecertificeerde startonderbreker. Een startonderbreker is vaak af-fabriek op een auto aanwezig, maar niet  ieder voertuig heeft een goedkeuring vanuit Kiwa-SCM. Car Comfort Systems kan dit voor u controleren en staat hij in de lijst van goedgekeurde systemen, dan kunnen wij het voertuig ook certificeren. Bij diverse voertuigen welke binnen de EU geleverd zijn is er een goedkeuring vanuit Kiwa-SCM, echter bij sommige keyless entry voertuigen moet er een extra beveiliging in de sleutel gemonteerd worden (Ke01) om de auto te mogen certificeren. Voertuigen van buiten de EU kunnen nooit origineel gecertificeerd worden.

Meer van onze diensten zien?

Heeft uw voertuig geen Kiwa-SCM goedgekeurde startblokkering, maar heeft u deze wel nodig voor de verzekering, dan kan Car Comfort Systems uw auto voorzien van een startblokkering en certificeren volgens de Kiwa-SCM richtlijnen.

Wat doet een klasse 1 alarm precies?

Een klasse 1 alarm is een startonderbreker welke middels een transponder in de sleutel het voertuig blokkeert. Een startonderbreker zorgt ervoor dat het voertuig niet gestart kan worden, zonder dat de juiste sleutel aanwezig is. Dit is bij voertuigen met een origineel goedgekeurde startonderbreker.

Bij een aftermarket klasse 1 alarm wordt er gebruik gemaakt van een systeem met een extra autorisatie. Bij extra autorisatie wordt gebruik gemaakt van een extra transponder/handzender om het voertuig vrij te geven. Zonder deze autorisatie kan het klasse 1 alarm niet worden gedeactiveerd. Hierbij wordt vaak de startmotor onderbroken, maar bij een hybride of elektrisch voertuig is het dikwijls een blokkering op de versnellingshendel.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze locatie

HEEFT U NOG EEN VRAAG?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Car Comfort Systems
OFFERTE AANVRAGEN